17 Kasım 2014 Pazartesi

Profiterol

Malzemeler:

1su bardağı un

1su bardağı su
Yarım paket margarin
3 yumurta

Kreması için:

2.5 su bardağı süt
3 kaşık un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 vanilya

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sosu
2.5 su bardağı süt

Yapılışı:

Margarin ve suyu küçük bir tencerede kaynatın. Üzerine 1 su bardağı unu koyup sürekli karıştırın. 5 dak. kadar. Bir kenara alın ılınmasını bekleyin. Bu arada krema için vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin. Karıştırıp altını kapatın. 

Ilınan hamurunuza yumurtaları teker teker ilave edip iyice çırpın. Yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı yardımı ile aralıklı dizin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin. İyice kızarmadan açmayın yoksa hamurlar söner. Kızaran hamurları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kremayı hamurların arasına kaşık yardımı ile doldurun.

Servis tabağınıza alın. 2.5 su bardağı sütle hazırladığınız çikolata sosunu prefiterollerin üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Prefiterol yapımı kimilerine zor gelir. Bir deneyin pişman olmayacaksınız.


Bu tarif   www.yemekustalari.com  sitesinde yayınlanmıştır.
 
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler