11 Kasım 2014 Salı

El açması kıymalı börek

EL AÇMASI KIYMALI BÖREK





1 kg un
Ilık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kaşık sirke
yufka aralarını yağlamak için sıvı yağ
tuz

İç Malzemesi: 

2 orta boy soğan
300 gram kıyma
tuz, karabiber, maydanoz

Yapılışı:
Hamurumuzu ılık su ile yağını ve sirkesini, tuzunu katarak yoğuruyoruz. Bir kenarda dinlenmeye bırakıyoruz. İç malzemesi için soğan kıymayı az yağda kavurup baharat ve maydanozunu ilave ederek soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuzu 12 bezeye ayırıyoruz. İlk 6 sını tabak büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüyoruz. Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış tepsinin altına yayıyoruz.
Üstüne kıymalı iç malzemesini koyuyoruz. Diğer 6 bezeti de aynı işlemle açarak böreğimizin üst katmanını oluşturuyoruz. En üstünüde yağlayıp dilimliyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su serpip temiz bir bezle örtüyoruz.. Hem yumuşacık hem de ağızda dağılan bir börek oluyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler