30 Kasım 2014 Pazar

İmam Sarığı

İMAM SARIĞI
 
 




      Bu ara bu tarifi hemen her yerde görüyorum. Bir de ben deneyeyim dedim. İyi ki de denemişim. Hem göze hem damağa hitap ediyor. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:



4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su

Krema İçin:

3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

Üzerine: 150 gram bitter çikolata

Kenarlarına: Hindistan cevizi

Yapılışı: Yumurta ve şekeri iuice çırpın. Diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. 170 derece fırında pişirin.
Kek soğuduktan sonra su bardağını ıslatıp kekleri bardakla kesin.

Krema malzemelerinin hepsini tencerede sürekli karıştırarak kremayı pişirin.

Kestiğiniz kekin üzerine krema koyup üzerine diğer kestiğimiz kek parçasını koyun. Kenarlarınada krema sürün. Kenarlarını Hindistan cevizine bulayın.  Diğer bütün kekleri bu şekilde hazırlayıp servis tabağına dizin. Üzerine benmari usülü erittiğiniz çikolata sosunu dökün.

Servise hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler