13 Kasım 2014 Perşembe

Peynirli Poğaça

Malzemeler:

1 kg un
1 paket yaş maya
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)


2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2.5 su bardağı ılık su

İç Malzemesi:

300 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
susam
çörek otu

Yapılışı: Mayayı ılık su ve şekerle eritin. Yumurtalar, tuz ve un ilavesiyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 40-50 dakika mayalandırın.
Peyniri çatalla ezin. Maydanozları incecik doğrayıp peynirle karıştırın. Mayalanan hamuru cevizden biraz büyük parçalar halinde kopartın. Yuvarlayın. Elinizle yassılaştırıp içine peynirli harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside de 40 dakika kadar mayalandırmaya devam edin. 
Sonra üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler