Malzemeler:
1 kg un
1 paket yaş maya
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2.5 su bardağı ılık su
İç Malzemesi:
300 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
Yapılışı: Mayayı ılık su ve şekerle eritin. Yumurtalar, tuz ve un ilavesiyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 40-50 dakika mayalandırın.
Peyniri çatalla ezin. Maydanozları incecik doğrayıp peynirle karıştırın. Mayalanan hamuru cevizden biraz büyük parçalar halinde kopartın. Yuvarlayın. Elinizle yassılaştırıp içine peynirli harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside de 40 dakika kadar mayalandırmaya devam edin.
Sonra üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
1 kg un
1 paket yaş maya
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
2.5 su bardağı ılık su
İç Malzemesi:
300 gram beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
susam
çörek otu
Yapılışı: Mayayı ılık su ve şekerle eritin. Yumurtalar, tuz ve un ilavesiyle kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 40-50 dakika mayalandırın.
Peyniri çatalla ezin. Maydanozları incecik doğrayıp peynirle karıştırın. Mayalanan hamuru cevizden biraz büyük parçalar halinde kopartın. Yuvarlayın. Elinizle yassılaştırıp içine peynirli harçtan koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tepside de 40 dakika kadar mayalandırmaya devam edin.
Sonra üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpip 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler