12 Kasım 2014 Çarşamba

Alt Üst Böreği


Malzemeler:

5 su bardağı un
1.5 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta
1.5 yemek kaşığı sirke
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
150 gram margarin
beyaz peynir, maydanoz, kaşar peynirli iç malzemesi

Yapılışı: Un, tuz, kabartma tozu, 1 yumurta, sirke, sıvı yağ, yoğurt ve su ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı da 8 bezeye ayırın. İlk 8 bezeyi tabak büyüklüğünde açıp aralarına eritilmiş margarin sürün. Diğer 8 parçaya da aynı işlemi yapın. Eritilmiş margarin ile tepsiyi yağlayın. Tabak büyüklüğünde açtığınız hamurları 2 ayrı tabakta buzdolabında 15 dakika bekletin.
İlk tabaktakileri tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye serin. Üzerine iç malzemesini yayın. Sonra 2. tabaktakine de aynı işlemi yapıp iç malzemesinin üzerine döşeyin. En üste yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler