TARÇINLI HAVUÇLU CEVİZLİ KEK
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı: Öncelikle 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.( Köpürene kadar)
Sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karışımını ilave edip iyice karıştırıyoruz. En son havuç, ceviz ve tarçını koyup tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Kek kalıbımızı yağlayıp birazda un serpiyoruz. Harcımızı kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
Not: Fırınımızın kapağını ilk 20 dakika açmayalım. Yoksa kekimiz kabarmaz. Kekin pişip pişmediğini içine bir kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdanımız hamursuz ve temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı: Öncelikle 3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.( Köpürene kadar)
Sonra sıvı yağ ve sütü ekliyoruz. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya karışımını ilave edip iyice karıştırıyoruz. En son havuç, ceviz ve tarçını koyup tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Kek kalıbımızı yağlayıp birazda un serpiyoruz. Harcımızı kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.
Not: Fırınımızın kapağını ilk 20 dakika açmayalım. Yoksa kekimiz kabarmaz. Kekin pişip pişmediğini içine bir kürdan batırarak anlayabiliriz. Kürdanımız hamursuz ve temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler