8 Kasım 2014 Cumartesi

Mayalı Ispanaklı Börek

Malzemeler:

1 kg un
1 paket hazır kuru maya
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
ıspanak, 1 soğan, sıvı yağ, istenilen baharatlar

Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Unun sertliğine göre sütün miktarında değişiklik yapılabilir. Mayalanmaya bırakılır.
Bir tavada ince doğranmış soğan  sıvı yağda kavrulur. Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanaklar ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Ocaktan alınır. İstenilen baharatlar ilave edilir.
Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp merdaneyle ince bir şekilde açılır. Bir kenarına iç malzemesi yerleştirilip rulo yapılır ve kendi etrafında sarılır. Tepsiye spiral bir şekilde döndürülerek sarılır. Biraz daha mayalandırılır. En üste yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler