Malzemeler:
1 kg un
1 paket hazır kuru maya
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
ıspanak, 1 soğan, sıvı yağ, istenilen baharatlar
Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Unun sertliğine göre sütün miktarında değişiklik yapılabilir. Mayalanmaya bırakılır.
Bir tavada ince doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanaklar ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Ocaktan alınır. İstenilen baharatlar ilave edilir.
Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp merdaneyle ince bir şekilde açılır. Bir kenarına iç malzemesi yerleştirilip rulo yapılır ve kendi etrafında sarılır. Tepsiye spiral bir şekilde döndürülerek sarılır. Biraz daha mayalandırılır. En üste yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
1 kg un
1 paket hazır kuru maya
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
ıspanak, 1 soğan, sıvı yağ, istenilen baharatlar
Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Unun sertliğine göre sütün miktarında değişiklik yapılabilir. Mayalanmaya bırakılır.
Bir tavada ince doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur. Üzerine yıkanmış doğranmış ıspanaklar ilave edilir. Suyunu çekene kadar kavrulur. Ocaktan alınır. İstenilen baharatlar ilave edilir.
Mayalanan hamurdan parçalar koparılıp merdaneyle ince bir şekilde açılır. Bir kenarına iç malzemesi yerleştirilip rulo yapılır ve kendi etrafında sarılır. Tepsiye spiral bir şekilde döndürülerek sarılır. Biraz daha mayalandırılır. En üste yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler