24 Kasım 2014 Pazartesi

Karnıyarık

Malzemeler:


6 adet patlıcan orta boy
2 adet orta boy soğan
1 domates
4 sivri biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı biber
300 gram kıyma

Yapılışı: Patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Yemeklik doğranmış soğanları kıyma ile kavurun. İnce kıyılmış biberleri, küp doğranmış domatesi , tuzu ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.

Patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaranları kağıt peçete üzerine alarak fazla yağlarını çektirin.
Sonra patlıcanların ortasından keserek kıymalı harçtan koyun. Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda eritip doldurduğunuz patlıcanların üzerine gezdirin. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Ben ocakta yayvan bir tencerede yaptım. Dileyen fırında da yapabilir. O zaman patlıcanların üzerine 1'er biber ve 1'er dilim domates koyarak 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Her iki şekilde de harika oluyor. Şimdiden afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler