19 Kasım 2014 Çarşamba

Kuşburnu Marmelatı


Kuşburnunun faydaları saymakla bitmez. İbrahim Saraçoğlu kuşburnu faydalarını şu şekilde sıralıyor:

Vücut direncini arttırır, gözlere kuvvet verir, kan dolaşımını hızlandırır ve kanı
temizler, bağırsakları yumuşatır, sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Kabızlığa ve ishale iyi gelir. Vücuttaki atık maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Bağırsak kurtlarını düşürür.
Kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcıdır, şeker hastalarına iyi gelir, selülit oluşumunu engeller.

Marmelata gelince 
Kuşburnu ayıklanır temizlenir güzelce yıkanır. Bir tencereye konur, üzerini örtecek kadar su konur. Ezilme kıvamına gelene kadar pişirilir.Süzgeçten geçirilir, blendırdan da geçirip üzerine şekeri konulup kıvama gelene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler