24 Mart 2015 Salı

Çikolata Soslu Kurabiye

ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE

Çikolata Soslu Kurabiye


    Herkese günaydın diyerek yine yepyeni bir kurabiye tarifi ile güne başlamak istedim. Eğer sizlerde benim gibi kurabiyesiz olmaz diyenlerdenseniz siz de bugün bir kurabiye pişirin. İsterseniz bu tarifi deneyin, isterseniz başka bir kurabiye yapın ama mutlaka yapın. Çatkapı gelen misafire sunmak için çok iyi bir yol olduğunu düşünüyorum. Tabi ki okuldan eve geldiklerinde 'Anne bugün sürpriz var mı?' diyen çocuklarımızı da sevindirmek işin en tatlı yönü.

Benim yaptığım kurabiye tarifi şöyle:

Malzemeler:

1 paket (250 gram) yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Alabildiği kadar un

Üzerine:

80 gramlık bitter çikolata
Fındık kırıkları

Hazırlanışı:

    Yumuşamış tere yağ ile pudra şekerini iyice yoğuruyoruz. Ardından sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.

    Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yakmadan ( hafif sararacak) şekilde pişiriyoruz.

    Pişen kurabiyeler bir kenarda ılınırken bitter çikolatamızı sıcak suyun üzerine koyduğumuz ısıya dayanıklı bir kabın içine kırarak karıştıra karıştıra eritiyoruz.
Kurabiyeleri önce erittiğimiz çikolataya, ardından fındık kırıklarına bulayarak üzerlerindeki çikolata iyice sertleştiğinde servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kurabiye
 

5 yorum:

  1. süper görünüyo...

    YanıtlaSil
  2. Serkan DEVAY24 Mart 2015 12:48

    Çok güzel görünüyor. Mutlaka çok lezzetlidir. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. bu ne güzel bir lezzet ellerinize sağlık kurabiyeler bayılıyorum sevgiler, kolaylıklar

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Ben de bir kurabiye tutkunuyum

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler