26 Mart 2015 Perşembe

Elmalı Süslü Kurabiye

ELMALI SÜSLÜ KURABİYE

 
Elmalı Kurabiye




   Elmalı kurabiyenin bu şekilde sunumu gerçekten çok güzel. Süslü adı ona gerçekten çok yakışmış. Daha önce yaptığımız elmalı kurabiye malzemeleriyle benzerlik taşıyor. Farkı görünüşü. Bu görünüşüyle son günlerin gözde kurabiyesi bence.

   Sosyal ağlarda çokça rastladığım elmalı kurabiyeyi bu haliyle yaptık ve muhteşem oldu. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Öyleyse bugünün tarifi de 'Süslü Elmalı Kurabiye' olsun.


Malzemeler:

250 gram margarin
1 çay bardağı pudra şekeri

1 yumurta
2 çay bardağı nişasta
2 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un

İç Malzemesi:

3 elma
1 yemek kaşığı tarçın
İsteğe bağlı ceviz veya fındık içi
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı:

    Önce elmalarımızı rendeliyoruz.  Şekeri ilave ederek ocakta suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Elmalar yumuşayınca tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

    Hamur için tüm malzemeleri yoğuruyoruz ama unu azar azar ilave ediyoruz. Çünkü kıvamı ele yapışmayan bir hamur olmalı. Hazırladığımız hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz.  Hamuru 5 eşit bezeye ayırıyoruz.  Bir pasta tabağı büyüklüğünde açarak tabağı üzerine koyup kenarlarından muntazam bir şekilde keserek daire şekli elde ediyoruz. Bunu 4 eşit parçaya bölerek karşılıklı yan taraflara kesitler atıyoruz. Orta kısmına elmalı harçtan koyup kundak gibi katlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun.




Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/elmal-serit-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/cicek-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/puantiyeli-kurabiye.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/ruzgargulu-kurabiye.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler