14 Mart 2015 Cumartesi

Bebeklerde Beslenme



Günlük Yoğurt Mayalamak


 


     Sevgili anneler, bebeğinizi büyütürken, çocuklarınıza ve kendinize hazır yoğurt almaktan vazgeçin artık. Her gün uzmanlar bas bas bağırıyorlar, doğal beslenmeye dikkat çekmek için. Hemen her şeyin hormonlu olduğu bir dönemdeyken sağlığımız için yapabildiğimiz ölçüde katkısız gıdalar tüketmeye çalışalım.

    Hayatımız değerli, sağlığımız değerli. Bu konuda asla teğet geçemeyeceğimiz çocuklarımız daha da değerli. 

    Her zaman onlar için en iyisini istemez miyiz? Gelin bugün hep beraber yoğurt mayalamayı öğrenelim. Bunu bilmeyen anne yoktur bence, ama anne adaylarımız için, üşenip hemen marketlerden hazır tüketenler için, kendimiz için..


    Önce temiz, güvenilir bir yerden süt bulmalıyız. Metropollerde yaşayanlar bunun çok zor olduğunu düşünebilirler. Haklılar. Ama onlar için de bir önerim var. Artık şişelerde günlük süt satılmaktadır. Bu sütlerden pekala çok güzel yoğurt mayalayabiliriz.

     Önce çiğ sütümüzü kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz. Mayalamadan önce ısısını serçe parmağımızla kontrol ediyoruz. Parmağımız yanmayacak, yani sıcağa yakın bir ılık seviyesinde olacak. Bu sıcaklığa gelen sütü cam bir kavanoza aktarıyoruz. Altına kalınca bir örtüyü seriyoruz. Kavanozu üzerine koyup tahta bir kaşıkla bir kaşık doğal yoğurt alıp süte katıyoruz ve bir iki çeviriyoruz. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp örtüyü bohça şeklinde kavanozun üzerine doğru örtüyoruz.

    Bu şekilde hiç ellemeden, yerinden oynatmadan en az 5 saat bekletiyoruz. Bu sürenin sonunda örtüyü açıp kavanozu fazla hareket ettirmeden buzdolabına kaldırıyoruz. Bir gece beklettikten sonra ertesi gün yoğurdumuz yemeğe hazır durumda olacaktır.

    Bebekleriniz için küçük kavanozlarda mayalayıp onlara günlük tükettirebilirsiniz. Hatta içine çeşitli meyveleri cam rende ile rendeleyerek katarak meyveli yoğurtta hazırlayabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler