14 Mart 2015 Cumartesi

Çilekli Milföy Pasta

ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA



Milföy Pasta





Malzemeler:

10 yaprak milföy

Kreması İçin:

500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

İçine:

Çilek

Üzerine:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Milföy Pasta


Önce kremayı pişirip soğumaya alalım. Bunun için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Göz göz olunca tereyağı da ekleyerek çırpıcı ile 5 dakika çırparak buzdolabında 10-15 dakika bekletiyoruz.

Oda sıcaklığındaki milföyleri merdane ile hafif incelterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortadan ikiye kesilmiş şekilde diziyoruz. Bazılarını üçgen şeklinde de yapabiliriz. Çatalla üzerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Pişen milföyleri ılıklaştıktan sonra ortadan ikiye bölerek aralarına soğumuş kremadan sürüyoruz. Kremanın üzerine çilek dilimleri yerleştiriyoruz.
Bunu dilediğimiz meyvelerle hazırlayabiliriz.

Servis tabağına alarak üzerlerine pudra şekeri antep fıstığı  serpiyoruz.

Afiyet olsun.

Milföy Pasta
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler