6 Haziran 2015 Cumartesi

Bisküvili Truff

BİSKÜVİLİ TRUFF



Daha önce kalan keklerden yaptığımız truffları ufak bir değişiklik yaparak petibör bisküviyle denedim. Sonuç harika. Mutlaka denemelisiniz.
Çok kısa zamanda ve kolayca hazırlayacağınız bu truffların tarifi şöyle:

Malzemeler:

1 paket petibör bisküvi
1 paket sıvı krema ( 200 ml )
1 paket 80 gramlık bitter çikolata

Hazırlanışı:

    Bisküvileri rondodan çekerek un kıvamına getiriyoruz. Küçük bir tencereye kremayı alarak kaynatmadan ısıtıyoruz. Daha sonra kırdığımız çikolataları ocaktan aldığımız kremanın içine katarak karıştıra karıştıra eritiyoruz.

    Erittiğimiz çikolatayı ( yarım su bardağı kadar ayırdım ) gerisini bisküvilerin üzerine dökerek yoğuruyoruz. Buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz. Kalan çikolatayı da ara sıra karıştırmak şartı ile dolapta soğutuyoruz.

    Şekillendirme aşamasında elimize istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayarak çikolata sosuna bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Dolapta soğuttuktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.


 

4 yorum:

  1. paylaşımlarınız için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Mrhaba bir paket bisküvi tekli birpaketmi yoksa 2 sira olan bir paketmi :)

    YanıtlaSil
  3. Evet ben tekli bir paket yaptım. Görünen kadar truff çıktı. Eğer daha fazla yapmak istiyorsanız bisküvi, çikolata ve krema sayısını birer tane daha arttırabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler