8 Haziran 2015 Pazartesi

Galeta Unlu Milföy Poğaça

GALETA UNLU MİLFÖY POĞAÇA



Ben ilk defa yedim ve çok beğendim. Bu yüzden hemen tarifi paylaşayım.

Malzemeler:

1 paket milföy hamuru

İç Malzemesi:

Beyaz peynir

Üzerine:

Galeta unu

Hazırlanışı:

Öncelikle şunu hatırlatmak isterim ki; istenilen her türlü malzemeyle iç harcı hazırlanabilir. Hatta kıymalı olarak ta çok lezzetli olabileceğini düşünüyorum.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığına geldikten sonra her birini elimizle biraz esneterek büyütüyoruz. İçine peynirli içten koyup köşelerini birleştirerek kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra su dolu bir kapta 1 saat kadar bekletip çıkarıyoruz.
Galeta ununa bulayarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hepsi bu kadar.
Misafirleriniz gelmeden önce hemencecik hazırlayabileceğiniz çok kolay ve çok lezzetli bir tarif.

Afiyet olsun.

Benzer tarifler için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/milfoylu-toplar.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/05/milfoylu-pratik-corek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/milfoylu-sosisli-borek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler