4 Haziran 2015 Perşembe

Fırında Elma Dilim Patates Kızartması

FIRINDA ELMA DİLİM PATATES KIZARTMASI



Patates kızartmasını sevmeyen yoktur herhalde. ama biliyoruz ki lezzetli olduğu kadar sağlığımız için de faydalı değildir. Bugün sizlere çok lezzetli patates kızartması ve sadece 1 yemek kaşığı yağ ile hazırlandığı için bir o kadarda sağlıklı bir tarif vereceğim.

Bunun için gerekli olan malzemeler:

4-5 adet büyük patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz biber
tuz
pul biber
kekik

Hazırlanışı:

Patateslerimizi soyup elma dilimi şeklinde kesiyoruz.  Yıkayıp kurulayarak genişçe bir kaseye alıyoruz. Üzerlerine 1 kaşık sıvı yağ, tuz ve diğer baharatları ilave ederek iyice harmanlıyoruz.

Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri tepsiye diziyoruz.
190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İçinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla anlayabiliriz. Kolay batıyorsa pişmiş demektir. Bu patateslerin içi kumpir lezzetinde dışı ise kıtır kıtır çok lezzetli oluyor.

Özellikle et ve tavuk yemekleri yanında tavsiye edilir.

Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler