5 Haziran 2015 Cuma

Porsiyonluk Rulo Pastalar

PORSİYONLUK RULO PASTALAR



Artık porsiyonluk yapılan pastalar daha çok tercih edilir oldu. Görüntüleriyle de çok beğenilen bu pastaları sizlerde yapmaya ne dersiniz?

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Yarım çay bardağı su

Kreması İçin:

1 litre süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

İçine:

Muz

Üzerine:

Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

     Normalde tarifi aldığım arkadaşım 6 yumurtadan yapmış ama ben 3 yumurtalı yumuşacık, denenmiş bir pandispanya tarifi vermek istiyorum. Böylece daha az yumurta kullanarak oldukça lezzetli pastacıklar yapabilirsiniz.

     Öncelikle yumurtalar ile şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra su, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyerek biraz daha çırparak yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif rengi dönene kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişince fırından alarak temiz bir örtü üzerine ters çevirip yağlı kağıttan sıyırıyoruz. Bu arada krema için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemeleri ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve toz krem şantiyi ekleyerek en az 5 dakika iyice çırpıyoruz.
     Ilınan kekimizin üzerine çok sıcak olmayan kremayı sürerek tepsimizin boyutuna göre dikdörtgen dilimlere kesiyoruz ve herbirinin arasına muz dilimi yerleştirip rulo şeklinde sararak Hindistan cevizine buluyoruz.
Oldukça hafif ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler