29 Ocak 2015 Perşembe

Mayalı Kıymalı Poğaça

Mayalı Kıymalı Poğaça

 Mayalı Kıymalı Poğaça



Malzemeler:

1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( sarısı üzerine )
tuz
aldığı kadar un

İç malzemesi:

1 kuru soğan
300 gram kıyma
tuz ve istenilen baharatlar

Hazırlanışı:

Ilık sütü maya ile karıştırıyoruz. Sıvı yağı da ekliyoruz. Sonra yumurta akı, tuz ve aldığı kadar un katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.
Mayalanması için 40-50 dakika bekletiyoruz.
Bu sırada iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elimizle yassılaştırıp içine kıymalı harçtan koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz. Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

 Mayalı Kıymalı Poğaça


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler