9 Ocak 2015 Cuma

Puantiyeli Kurabiye


Puantiyeli Kurabiye


Kurabiyeler de artık puantiyeli. Görünüşleri çok şirin, tadı nefis. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı pudra şekeri
1 paket yumuşak margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı kakao.
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Hazırlanışı: Kakao hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yapınız. Hamurun üçte birini ayırıp buna 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek yoğuruyoruz. Kalan sade hamuru 2 tatlı kaşığı unla yoğururuz. Kakaolu hamurdan minik minik yuvarlaklar yapıyoruz. Sade hamuru tezgahta yarım cm kalınlığında açıyoruz. Hazırladığımız kakaolu topları sade hamurun her yanına yerleştiriyoruz. Merdane yardımı ile hamura yediriyoruz. Çiçek kurabiye kalıbıyla keserek fırında 175 derecede pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/puantiyeli-kurabiye.html sitesinde yayınlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler