8 Ocak 2015 Perşembe

Bayat Ekmek Tavası


Bayat Ekmek Tavası




Malzemeler:

4-5 dilim bayat ekmek
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tutam maydanoz
1 su bardağı ekşimek (peynir de olabilir)
tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı: Bayat ekmekleri küçük küpler halinde kesiyoruz. Derin bir kasede 3 yumurta, süt, ekşimek, tuz ve baharatları çırpıyoruz. Sonra bu karışıma ekmekleri de ilave edip karıştırıyoruz. Teflon tavayı birazcık yağlıyoruz. Yağ iyice ısınınca ekmekli karışımı tavaya eşit şekilde yayıyoruz. Orta harlı ateşte altı pişince düz bir tabak yardımı ile diğer tarafını çeviriyoruz. O tarafı da kızarınca servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/ekmek-tavasi.html sitesinde yayınlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler