5 Ocak 2015 Pazartesi

Pankek



Malzemeler:

2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Hazırlanışı: Önce yumurtalar şekerle iyice çırpılır. Sonra diğer malzemeler de ilave edilerek tekrar çırpılır. 10 dakika dinlendirilir.

Yapışmaz tavaya birer kepçe dökülerek arkalı önlü pişirilir.

Afiyet olsun.

  http://www.yemekustalari.com/pankek.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler