19 Ocak 2015 Pazartesi

Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye

 Çiçek Kurabiye


Malzemeler:

125 gram yumuşamış margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
2 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

İçi için:

2 adet ekşi elma
yarım çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın

Üzerine:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Önce elmalarımızı soyarak rendeliyoruz. Ocakta suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince şekeri ve tarçını ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hamur malzemelerimizi alabildiği kadar unla yoğuruyoruz. Ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur olacak. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp elimizle yuvarlayarak içine 1 tatlı kaşığı elmalı malzemeden koyup uçlarını birleştirerek kapatıyoruz. Tezgahın üzerine kat yeri alta gelecek şekilde koyup uç kısımlarına bıçakla kesitler yapıyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarır çıkarmaz sıcakken üzerine pudra şekeri gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/cicek-kurabiye.html  sitesinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler