Ispanak Borani |
Malzemeler:
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tuz
Hazırlanışı:
Ispanakları köklerinden ayıklayıp güzelce yıkıyoruz. İyice süzüldükten sonra ince ince doğruyoruz. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak ıspanakları ilave ediyoruz. Ispanaklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tuzunu ilave ederek ocağı kapatıyoruz.
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırıyoruz. Küçük bir tavada kırmızı biberli yağ hazırlıyoruz. Ispanağı servis tabağına alarak önce sarımsaklı yoğurt, onun üzerine de kırmızı biberli yağ gezdiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/ispanak-borani.html sitesinde yayınlanmıştır.
Ispanak Borani |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler