29 Ocak 2015 Perşembe

El Açması Mayalı Börek

El Açması Mayalı Börek

 El Açması Börek




Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak )
1 paket hazır instant maya
tuz
aldığı kadar un

İç Malzemesi:

1 kuru soğan
300 gram kıyma
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Önce iç malzeme için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Hamur için ılık sütü maya ile karıştırıyoruz. Sıvı yağ, yumurta , tuz ve aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Mayalanmasını beklemeden 6 eşit pazıya ayırıyoruz.
Her bir pazıyı un yardımı ile açabilidiğimiz kadar açıyoruz. Açtığımız yufkaya da sıvı yağ sürüyoruz. İçine kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Hazırladığımız ruloları birbirinin ardına dolanacak şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz. Pazıların hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra tepside 40-50 dakika mayalandırıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 El Açması Börek


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler