8 Ocak 2015 Perşembe

El Açması Peynirli Börek

El Açması Peynirli Börek



Malzemeler:


2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi:

250 gram böreklik peynir yada ekşimek
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:

Mayayı ılık süt ve şekerle eritiyoruz. Sıvı yağ, tuz ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Mayalanması için 40-50 dakika ağzı kapalı bir şekilde bekletiyoruz.

Böreklik ekşimeğe ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Her bir parçayı merdane ile açabildiğimiz kadar ince açıyoruz. Açtığımız yufkanın üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Her yerine eşit şekilde peynirli harçtan yayıyoruz.    Yufkayı bir tarafından başlayarak ortaya kadar rulo yapıyoruz. Diğer tarafını da karşılıklı gelecek şekilde ortaya doğru rulo yapıyoruz. Uçlarından tutarak elimizle biraz esnetiyoruz ve kendi etrafında sararak tepsiye yerleştiriyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemleri uygulayarak tepsiye birbirinin etrafına dolayarak diziyoruz. Dizme işi bitince üzerine elimizle sıvı yağ sürerek 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

  http://www.yemekustalari.com/el-acmasi-peynirli-borek.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler