Ispanaklı Bulgur Çorbası |
Malzemeler:
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
tuz
1 tutam ayıklanmış ıspanak
Et suyu
Üzerine:
1 çorba kaşığı tere yağ
kırmızı toz biber, nane
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. 2 Kaşık unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek sırasıyla bulguru, ıspanağı, tuzu ve et suyunu katarak bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Çorbamız pişince blendırdan geçiriyoruz. Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli tere yağ döküyoruz. Nane ile süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/ispanakli-bulgur-corbasi.html sitesinde yayınlanmıştır.
Ispanaklı Bulgur Çorbası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler