Nefis Tavuk
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü yıkayıp temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Derince bir kaseye alarak salça, kekik, kırmızı biber, tuz, karabiberi de katarak elimizle iyice sosu tavuklara yediriyoruz. Kabın üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat bekletin. Yemekten 10 dakika önce 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavada iyice kızdırarak tavukları harlı ateşte her tarafını eşit şekilde kızartıyoruz.
Not: Harlı ateşte pişirmemizin sebebi tavuğun suyunun tamamen içinde kalarak lezzetini kaybetmemesi için.
Afiyet olsun.
http://www.yemekustalari.com/nefis-tavuk.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.
Elinize sağlık, deneyecem.
YanıtlaSil