1 Ocak 2015 Perşembe

Palamut Pilaki



Palamut Pilaki


Balık mevsimin de bolca balık tüketmeliyiz. Faydaları sayılmayacak kadar çok. Bugün balıklardan palamut günü. Nasıl mı pişirdik?

Malzemeler:

4 orta boy palamut ( temizlenip ayıklanmış)
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 limon (halka doğranmış)
az sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1/2 çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Ayıklanmış palamutları dilediğimiz şekilde kesiyoruz. Yayvan tencerenin dibine halka soğan, palamutlar, halka domates dilimleri ve limon dilimleri olmak üzere sıralıyoruz. Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz. Tuz, kırmızı toz biber ve karabiber ekleyip sıcak suyu da kattıktan sonra kısık ateşte balıklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

  http://www.yemekustalari.com/palamut-pilaki.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler