17 Mayıs 2015 Pazar

Ebruli Tart Pasta

EBRULİ TART PASTA



Bazen çok uğraştırmayan, fakat yerken keyif veren tatlar vardır ya şimdi yazacağım tarif onlardan birisi.

Sadece yarım saat içinde hazırlanabilen nefis bir tatlı. Şöyle ki; kek fırında pişerken kreması pişirilip üstünün çikolatası eritilirse yarım saat gerçekten yeterli olacaktır.

Gelelim tarifimize:

Kek İçin:

2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

2 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket 200 ml sıvı krema

Üzerine:

40 gram bitter çikolata


Hazırlanışı:

    Önce kek harcını hazırlıyoruz. Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyerek kek harcını çırpıyoruz. Tart kalıbını yağlayarak kek harcını içine döküyoruz ve 175 derece fırında pişiriyoruz.

Pişen keki soğumaya alıyoruz. Kekin pişme esnasında kremayı hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca kenara alıyoruz. Ilık kıvama geldiğinde içine 1 kutu sıvı kremayı ekleyerek en az 5 dakika mikserle çırpıyoruz.

Çikolatamızı ısıya dayanıklı bir kaba alarak sıcak suyun üzerine oturtup benmari usulü eritiyoruz.

    Soğuyan keki servis tabağına çevirip alıyoruz. Tart kalıbının orta oyuk kısmına kremayı yayıyoruz. Erittiğimiz çikolatayla kaşığın ucuyla kremanın üzerine dairesel şekiller yapıyoruz. Sonra bir çubuk veya kürdan yardımı ile orta noktadan dışa doğru çiziyoruz. Çizdiklerimizin ortasından bu kez dıştan içe doğru çizerek ebruli şeklini veriyoruz.

Çizimimiz tamamlanınca buzdolabına kaldırarak 2-3 saat sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler