27 Mayıs 2015 Çarşamba

Milföylü Pratik Çörek

MİLFÖYLÜ PRATİK ÇÖREK



     Herkese günaydınlar. Yeni bir güne yeni bir tatlı tarifiyle geldik. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli olan bu tarifimiz özellikle kahvaltılarda ve kahve yanı sunumlarda da tercih edilen bir lezzet.

Şimdi gelelim tarife:

Milföy hamuru
Toz şeker

Bütün malzeme bu kadar. Yapımı da oldukça basit.

     Önce 4 adet milföyü kare olacak şekilde yanyana koyarak merdaneyle biraz inceltiyoruz. Bütün bir kare hamur şeklini alıyor. Bu haldeyken üzerine bolca toz şeker serpiyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız bu rulodan bir parmak eninde dilimler keserek yine toz şekere bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

    Bu arada  4 yaprak milföyden en az 10 tane çıkıyor. Buna göre sayıyı arttırabilirsiniz. Bu sebeple milföy hamuru ölçüsü vermedim. Herkes dilediği kadar yapabilir. Yine başka bir alternatif olarak içine toz şekerle beraber cevizde koyabilirsiniz. Çok yakışır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler