21 Mayıs 2015 Perşembe

Muhallebili Kadayıf

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık harika bir tatlı arıyorsanız bu tarif tam da size göre.

Malzemeler:

Kare Borcam İçin:

200 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı kırık fındık veya ceviz

Muhallebisi İçin:

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Kadayıfları elimizle küçük parçalara ayırarak tereyağ erittiğimiz tencerede 3 yemek kaşığı şekeri ilave ederek sürekli karıştırmak şartıyla kavuruyoruz. Rengi resimdeki gibi olacak.

Kavrulan kadayıfları başka bir kaba aktararak içine fındık kırıklarını da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada muhallebiyi pişiriyoruz. Bunun için süt, un, nişasta ve şekerle muhallebiyi pişiriyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp vanilyayı da ekleyerek en az 5 dakika çırpın. Ilıklaşana kadar bekleyin, tekrar 2-3 dakika çırpın.

Borcamın dibine kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine muhallebiyi güzelce yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine döşeyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.





Afiyet, şeker olsun.

3 yorum:

  1. çok hoş çok sevilen bir lezzet ellerine sağlık muhallebili kadayıf ailecek favorimiz sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim kolay yemek tarifleri

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok seviyorum bu tatlıyı uzun süredir yapmamıştım aklıma düştü ;)

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler