13 Mayıs 2015 Çarşamba

Nefis Menemen

NEFİS MENEMEN

Menemen


    Aslında herkesin bildiği menemen tarifini vereceğim. Ama havaların güzelleşmesiyle, domatesin, biberin daha bir lezzetli olma dönemi başlıyor ya işte tam da bu nedenle menemenin yeri başka benim için.

Kahvaltıda, yemekte her zaman tüketebileceğim bir yemek. Ayrıca çabucak hazırlanabiliyor olması da benim için ayrıcalık. Neyse gelelim tarifimize:

Malzemeler:

4-5 adet yeşil sivri biber
1 büyük boy kuru soğan
3 orta boy domates
4 yumurta
tuz
karabiber
Az sıvı yağ

Hazırlanışı:

   Genişçe bir tavaya sıvı yağı alarak ısıtıyoruz. Minik doğradığımız kuru soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından ayıklayarak minik doğradığımız yeşil biberleri de katarak kavurmaya devam ediyoruz.

    Biberler iyice yumuşayınca kabukları soyulmuş ve minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyerek domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.

Ayrı bir kaseye yumurtaları kırarak, tuz ve karabiber ilavesi ile iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız bu yumurtalı karışımı tavadaki domatesli karışıma dahil ediyoruz. Ağır ateşte arada karıştırarak yumurtalar pişene kadar ateşte tutuyoruz. Yumurtalar pişince sıcakken servis ediyoruz.

Menemen


Afiyet, şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler