19 Mayıs 2015 Salı

Ev Yapımı Limonata

EV YAPIMI LİMONATA


Yıllar önce Oktay Usta'nın yaptığı limonata tarifiydi bu. Ne zaman yapacak olursam bu şekilde yaparım. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Sıcak havalarda serinletici özelliği ile aranılan bir içecek olduğu için herkes tarafından tercih edilen limonatanın tarifi şöyle:

Öncelikle benim evde 3-4 adet limonum vardı ve 1 litreden fazla çıktı. Sizler vereceğim ölçüleri arttırarak daha fazla yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3-4 adet limon
1 su bardağı toz şeker
Su
Temiz bir tülbent bezi
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:

Limonları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve kuşbaşı şeklinde doğrayarak derince bir kaba alıyoruz. Üzerine 1 su bardağı şekeri ve limon kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
Bundan sonraki aşamada biraz bilek gücü gerekiyor. Limonları şekerle iyice yoğuruyoruz. Öyle ki limonlarda su kalmayacak, şekerse eriyecek şekilde.




Yaklaşık 20-25 dakika elimle eze eze yoğurdum diyebilirim. Sonra tülbent bezimiz yine çukur bir kaseye yerleştirip limonlu karışımı üzerine boşaltıyoruz. Tülbentin uçlarından birleştirip iyice sıkarak bütün suyunun akmasını sağlıyoruz. Oldukça yoğun bir harç oluşuyor.

Damak tadımıza göre su ilave ederek buzdolabında soğutup içiyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler