10 Mayıs 2015 Pazar

Bisküvi Pastası

BİSKÜVİ  PASTASI



     Sevgili mutfakseverler, hepinize iyi akşamlar dileyerel çok kolay hazırlayabileceğiniz pratik bir pasta tarifi vereceğim. Bu pastayı piramit pasta gibi buzlukta bekletmek gerekiyor. Bizim çocuklar sabırsızlanınca fazla soğutamadan kesmek zorunda kaldık.

Normalde en az 3-4 saat buzlukra bekletmek gerekiyor. Bilginiz olsun. 

Malzemeler:

1 paket petibör bisküvi
1 paket hazır kakaolu puding
1 paket 80 gramlık bitter çikolata

Hazırlanışı:

Öncelikle bir dikdörtgen kek kalıbına ihtiyacımız var bu pasta için. Kek kalıbımızın tabanına streç filmle kaplayarak hazırlıyoruz.

Bu arada kakaolu pudingi tarifine göre pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp bitter çikolatayı ilave edip eritiyoruz.

     Kalıbın altına biraz puding döküyoruz, üzerine bisküvileri aşağıdaki  şekildeki gibi diziyoruz. Bisküvilerin üzerine puding döküp, tekrar bisküvi diziyoruz. Bu şekilde puding bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz. En üstünü pudingle kaplayarak kalıbın üstünü de streçleyip pastayı buzluğa atıyoruz. En az 3-4 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.





    Bu pastayı normalde hazırlayarak buzlukta muhafaza edebilir ve ikram etmeden 30 dakika önce çıkararak rahat dilimlenmesini sağlayabilirsiniz. Yaz ayları için serinletici bir lezzet olduğu için de ayrıca tavsiye ederim.

Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler