19 Mayıs 2015 Salı

Evde Tavuk Şiş

EVDE TAVUK ŞİŞ



Merhaba sevgili ziyaretçilerim. Bugün sizlere  mangal keyfini aratmayan çok lezzetli Tavuk Çöp Şiş tarifi vereceğim. Gayet basit hazırlanabilen bu tarif şöyle;

Malzemeler:

4 Kişilik

500 gram tavuk bonfile
1 yemek kaşığı salça
tuz
kekik
kırmızı toz biber
pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yanmaz tahta çöp çubuk şişler

Hazırlanışı:

Öncelikle tavukları yıkayıp kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Derince bir kaba alarak üzerine salça, tuz, kekik, kırmızı toz biber ve sıvı yağı ilave ederek elimizle iyice özleşene kadar karıştırıyoruz. Bu işlemi 1-2 saat önceden yaparak buzdolabında dinlendirirsek tavuklarımız daha lezzetli olur.


Hazırladığımız tavukları çöp şişlere dizerek altı ızgara şeklindeki döküm tavada harlı ateşte her tarafı kızaracak şekilde pişiriyoruz.

Eğer böyle bir tavanız yok ise teflon bir tavayı iyice ısıttıktan sonra yine harlı ateşte pişirebilirsiniz. Fakat tavsiye ederim döküm tavalar tam bir ızgara görevi görüyor, etler ve tavuklar daha lezzetli oluyor. Bilginiz olsun.



Tavuk şişlerimizi bu şekilde hazırlayarak ister ekmek arası, ister lavaşa sararak dürüm şeklinde yanında bol köpüklü bir ayranla tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler