Milföylü Burma Börek
Malzemeler:
1 paket milföy
İç Malzemesi:
300 gram kıyma
1 baş kuru soğan
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
Üzerine:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy yapraklarını merdane ile inceltiyoruz. Enine tam ortadan ikiye kesiyoruz. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup sarıyoruz. Kendi etrafında burarak düğüm atar gibi şekil veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
İç malzeme için: Önce yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. İçine tuz ve baharatları koyarak soğumaya alıyoruz.
Afiyet olsun.
Burma Börek |
Malzemeler:
1 paket milföy
İç Malzemesi:
300 gram kıyma
1 baş kuru soğan
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
Üzerine:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy yapraklarını merdane ile inceltiyoruz. Enine tam ortadan ikiye kesiyoruz. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup sarıyoruz. Kendi etrafında burarak düğüm atar gibi şekil veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
İç malzeme için: Önce yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. İçine tuz ve baharatları koyarak soğumaya alıyoruz.
Afiyet olsun.
Milföylü Burma Börek |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler