29 Ocak 2015 Perşembe

milföylü burma börek

Milföylü Burma Börek


 Burma Börek




Malzemeler:

1 paket milföy

İç Malzemesi:

300 gram kıyma
1 baş kuru soğan
tuz
karabiber
kırmızı toz biber

Üzerine:

Yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış milföy yapraklarını merdane ile inceltiyoruz. Enine tam ortadan ikiye kesiyoruz. Geniş kenarına kıymalı harçtan koyup sarıyoruz. Kendi etrafında burarak düğüm atar gibi şekil veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

İç malzeme için: Önce yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. İçine tuz ve baharatları koyarak soğumaya alıyoruz.

Afiyet olsun.

 Milföylü Burma Börek
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler