Dereotlu Peynirli Poğaça
Malzemeler:
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 avuç dereotu
Aldığı kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzerine:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz önce karıştırılır. Sonra dereotu, kabartma tozu ve un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, elle yassılaştırılır. Her iki kenarına içten karşılıklı kesitler atılır. Tam ortaya beyaz peynir konur. Kenarlar açılan kesitlerden birbirinin üzerine getirtilir. Poğaçalar bu şekilde hazırlanır ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/dereotlu-peynirli-pogaca.html sitesinde yayınlanmıştır.
Poğaça |
Malzemeler:
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 avuç dereotu
Aldığı kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzerine:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuz önce karıştırılır. Sonra dereotu, kabartma tozu ve un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, elle yassılaştırılır. Her iki kenarına içten karşılıklı kesitler atılır. Tam ortaya beyaz peynir konur. Kenarlar açılan kesitlerden birbirinin üzerine getirtilir. Poğaçalar bu şekilde hazırlanır ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/dereotlu-peynirli-pogaca.html sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler