6 Ocak 2015 Salı

Kıymalı Gül Börek



Kıymalı Gül Börek

    Bugün yediğim bu nefis lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Gerçekten çok güzel bir börek. Hanımlar altın günleriniz için, kahvaltılarınız için mutlaka not almalısınız.

Malzemeler:

4 yufka

Yufkalara sürmek için:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 yumurta akı

İç malzemesi:

300 gram kıyma
1 baş kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Üzerine:

Yumurta sarısı ve galeta unu

    Hazırlanışı: Önce iç malzeme için soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda pembeleştiriyoruz. Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ilave edip ocaktan alıyoruz.Yufkayı tezgaha seriyoruz. sıvı yağ, su ve yumurta akını iyice çırpıyoruz. Yufkanın her tarafına eşit sürüyoruz. Yufkayı 6 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sararak kendi etrafında gül şeklinde sarıyoruz.

    Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı ve galeta unu gezdirerek 200 derece fırında pişiriyoruz.

Not: Bu böreği bir gün önceden hazırlayıp üzerini streçleyip buzdolabında bekletip ertesi gün yumurta sarısı ve galeta unu sürerek pişirebilirsiniz. Beklemiş börek daha da lezzetli oluyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler