Fırında Pratik Yemek
Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
2 kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
karabiber, tuz, kimyon
pul biber, kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
sıcak su
3 orta boy patates
5-6 sivri biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Önce köftemizi hazırlıyoruz. Bir soğanı rendeliyoruz. Kıyma, bayat ekmek, yumurta, tuz, karabiber, kimyon eklenerek köfte harcı yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde büyük köfteler hazırlanır. Az sıvı yağda kızartılarak fırın tepsisine alınır. Bunun üzerine iri doğranmış patatesler, halka soğan, sivri biberler, domates dilimleri ve sarımsaklar dizilir. 1 kase kadar sıcak suya biber salçası konur ve çatalla ezilir. İçine tuz ve istenilen baharatlar ile az sıvı yağ eklenerek yemeğin üzerine eklenir. 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/firinda-pratik-yemek.html sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler