14 Ocak 2015 Çarşamba

Patatesli Dolama Börek

Patatesli Dolama Börek
 
 Patatesli Dolama Börek


Malzemeler:

6 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi:

5 orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber

Yufkalara sürmek için:

Sıvı yağ

Üzerine: Çörek otu

Hazırlanışı: Bu börekte hamurun mayalanmasını beklemeyeceğimiz için önce iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanı yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleştiriyoruz. 1 yemek kaşığı salçayı ilave ediyoruz. Soyulup yıkanmış patatesleri küçük küpler halinde doğrayarak soğanlara ilave ediyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz. Tuzu ve baharatını ekleyip 1 çay bardağı kadar sıcak su da katarak kısık ateşte pişiriyoruz. Patatesler iyice yumuşayınca çatalla ezerek iç harcı soğumaya alıyoruz.

Hamur için unu çukur bir kaba alıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Unun üzerine tuzu gezdiriyoruz. Ilık suyu mayanın üzerinden beri gezdirerek elimizle kenarlardan un ala ala yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan 6-7 beze çıkıyor. Temiz bir bezin altına bezeleri diziyoruz. Birinci bezeyi sofraya alıp un yardımı ile açabildiğimiz incelikte açıyoruz. Açtığımız yufkanın her tarafına sıvı yağ sürüyoruz. Kenarına patatesli harç koyup çok sıkı olmayacak şekilde sararak kendi etrafında rulo yapıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp birbirlerinin etrafına doluyoruz. Dizme işlemi bitince böreğin üzerine elimizle eşit şekilde sıvı yağ sürüyoruz. Tepside 30-40 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Çörek otu serperek  200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/patatesli-dolama-borek.html   sitesinde yayınlanmıştır.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler