Güveçte Kaşarlı Mantar
Malzemeler:
400 gram kültür mantarı
1 orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
2 domates
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Mantarları soyup iyice yıkadıktan sonra dilimliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı koyup önce soğanları, ardından ince kıyılmış sivri biberleri soteliyoruz. Mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince kabuğu soyulup minik doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekliyoruz. 10 dakika daha arada karıştırarak pişiriyoruz. Pişen mantarı toprak kaba alıyoruz. Üzerine kaşar rendesi serperek fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/guvecte-kasarli-mantar.html sitesinde yayınlanmıştır.
Malzemeler:
400 gram kültür mantarı
1 orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
2 domates
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Mantarları soyup iyice yıkadıktan sonra dilimliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvı yağı koyup önce soğanları, ardından ince kıyılmış sivri biberleri soteliyoruz. Mantarları ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince kabuğu soyulup minik doğranmış domatesleri, tuzu ve karabiberi ekliyoruz. 10 dakika daha arada karıştırarak pişiriyoruz. Pişen mantarı toprak kaba alıyoruz. Üzerine kaşar rendesi serperek fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/guvecte-kasarli-mantar.html sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler