Bayat Eekmek Köftesi |
Kalan ekmeklerimizi değerlendirmek amacıyla çok güzel bir köfte tarifi vereceğim. Gerçekten oldukça lezzetli bir tarif. Hem ekmeklerimiz değerlenmiş oluyor hem de bir öğün yemeğimizi yemiş oluyoruz.
Malzemeler:
1 bayat ekmek
2 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (rendelenmiş)
tuz, karabiber, pul biber, kimyon, maydanoz
1-2 kaşık galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
üzerine yoğurt
Hazırlanışı:
Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkarak elimizle ufalıyoruz. Diğer köfte malzemelerini katarak iyice yoğuruyoruz. Kıvamı için gerekirse biraz daha galeta unu ekleyebiliriz.
Hazırlanan köfte harcımızdan parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz. Kızgın yağda her tarafını eşit şekilde kızartıyoruz. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektiriyoruz.
Servis tabağına alarak yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
http://www.yemekustalari.com/bayat-ekmek-koftesi.html sitesinde bu tarifimiz yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler