9 Ocak 2015 Cuma

Zeytinyağlı Barbunya

   Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı yemekler her zaman tercihimdir. İşte bunlardan sofralarda en çok yer alan tatlardan biri.




Malzemeler:

500 gram barbunya
1 büyük kuru soğan
1 büyük havuç
1 yemek kaşığı salça
2 küp şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay bardağı zeytin yağ
maydanoz ve limon

Hazırlanışı:
Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Küçük küpler halinde doğranmış havuçlar ilave edilir. Sonra 1 kaşık salça eklenir. Barbunya, tuz, şeker ve kırmızı toz biber de ilave edilerek 1-2 karıştırılıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edilir. Düdüklü tencerede 15 dakika pişirilir. Ilınınca servis tabağına alıp üzerini maydanoz ve limon dilimleri ile süslenir.

Afiyet olsun.

Bu tarif   http://www.yemekustalari.com/zeytinyagli-barbunya-tarifi.html   sitesinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler