Çıtır Börek
Malzemeler:
4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yufkaların üzerine serpmek için un
İç Malzeme:
3 orta boy haşlanmış patates
pul biber
karabiber
tuz
kırmızı toz biber
Üzerine:
Yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri eziyoruz. İçine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Yufkamızı tezgaha yayıyoruz. Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz. Elimizle her tarafına un serpiştiriyoruz. Tam ortadan ikiye katlıyoruz. Yeniden sıvı yağ sürüp un serpiyoruz. Patatesli malzemeden geniş tarafa yayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu ruloyu 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/citir-borek.html sitesinde yayınlanmıştır.
Çıtır Börek |
Malzemeler:
4 yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yufkaların üzerine serpmek için un
İç Malzeme:
3 orta boy haşlanmış patates
pul biber
karabiber
tuz
kırmızı toz biber
Üzerine:
Yumurta sarısı
susam
Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri eziyoruz. İçine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Yufkamızı tezgaha yayıyoruz. Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz. Elimizle her tarafına un serpiştiriyoruz. Tam ortadan ikiye katlıyoruz. Yeniden sıvı yağ sürüp un serpiyoruz. Patatesli malzemeden geniş tarafa yayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bu ruloyu 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/citir-borek.html sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler