Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası
Sıcacık bir çorba tarifi ile yine sizinle beraberiz. Yoğurt çorbasını arpa şehriyeli yaptık. İçine de et suyu koyduk. Pek bir güzel oldu.
Nasıl yaptığımı anlatayım size.
Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
1 tablet et suyu
1 yemek kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi İçin:
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Öncelikle 1 çay bardağı arpa şehriyeyi 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Bu arada 1 kase yoğurdun içine 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave ederek iyice çırpıyoruz.
Şehriyeler yumuşayınca hazırladığımız terbiyeyi çorbaya ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca 1 çay bardağı sıcak suyun içinde erittiğimiz et suyu tabletini çorbaya ilave ediyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse tuz ekliyoruz.
Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tere yağ eritip 1 tatlı kaşığı nane ekleyerek kızdırıyoruz. Çorbadan 1 kepçe alıp bu tereyağlı nanenin içine katıp çorbaya ilave ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler