24 Şubat 2015 Salı

Pırtık Böreği

Pırtık Böreği


 Pırtık Böreği


Bugün elinizin altında 2 yufkanız varsa size nefis, pratik, su böreği tadında bir börek tarifi vermek istiyorum. Üstelik tavada pişiyor. Sıcağı sıcağına tüketilmesi tavsiye edilir. Yanına bol köpüklü bir ayran çok yakışır.

Malzemeler:

2 yufka
3 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
İsteğe bağlı maydanoz, dereotu

Maydanoz ve dereotunu ben kullanmadım. Malum çocuklar seçici olunca. Ama siz de böyle sorunlar yoksa mutlaka bu yeşillikleri katın, gerçekten çok yakışıyor.

Hazırlanışı:

 Çukurca bir kaba yumurtaları kırarak çırpıyoruz. Üzerine süt, ufalanmış peynir, sıvı yağ, tuz, maydanoz ve dereotu eklenerek iyice karıştırılır. Bu karışıma yufkaları elimizle gelişigüzel kopararak parçalar halinde ilave ediyoruz. Tekrar yufka parçaları iyice sosa bulanana kadar karıştırıyoruz.

Mümkünse 10 dakika bekletirseniz sosu daha iyi çekecektir.
     Tavamıza tere yağ koyarak ocağa alıyoruz. Yağımız hafif kızınca börek karışımını tavanın dibine eşit şekilde yayıyoruz. Orta harlı ateşte altını yakmadan pişiriyoruz. Böreğin alt tarafı kızarınca bir kapak yardımı ile ters düz ediyoruz.

 Diğer tarafını da pişirdikten sonra sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun arkadaşlar. Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum.

 Pırtık Böreği
 

1 yorum:

  1. Tadı su böreğini aratmıyor, yapımı çok kolay bu böreği mutlaka deneyin derim.

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler