Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tere yağ
3 su bardağı et suyu
tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritiyoruz. Şehriyelerin yarısını tencereye koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra diğer yarısını ekleyip bir iki çevirdikten sonra et suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte tane tane olana kadar pişiriyoruz. Pişen pilavımızın altını kapatıp bir mutfak havlusu örterek demlenmeye bırakıyoruz.
Demlenen pilavımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Arpa Şehriye Pilavı |
Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tere yağ
3 su bardağı et suyu
tuz
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritiyoruz. Şehriyelerin yarısını tencereye koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz. Sonra diğer yarısını ekleyip bir iki çevirdikten sonra et suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte tane tane olana kadar pişiriyoruz. Pişen pilavımızın altını kapatıp bir mutfak havlusu örterek demlenmeye bırakıyoruz.
Demlenen pilavımız servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Arpa Şehriye Pilavı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler