7 Şubat 2015 Cumartesi

Trileçe


Trileçe



Bu meşhur sütlü tatlıyı sonunda yedim ve çok beğendim. Sevgili komşum Makbule abla yaptı, biz tadına baktık.

Bizden tam not alan bu güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

5 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya



Şerbet İçin:

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 kutu krema (400 ml)
2 yemek kaşığı süt tozu (pastacılıkta kullanılan)



Karamel Sosu İçin:

5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema (200 ml)
1 çay bardağı süt



Hazırlanışı:

  Kek için yumurta akları bir çimdik tuzla çırpılıp köpük kıvamına getirilir. Başka bir kapta yumurta sarıları şekerle iyice çırpılır. Sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice çırpılır. Yumurta akları eklenip yavaş hareketlerle karışıma yedirilir.

Yağlanmış kare borcama dökülüp 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

   Şerbet için sütle şekeri eritip krema ve süt tozunu ekleyip en az 5 dakika köpürünceye kadar çırpıp buzbolabında bekletiyoruz. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcağı çıkınca dilimleyip şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetini tamamen çektikten sonra karamel sosu üzerine döküyoruz.

 Trileçe


   Karamel sosu hazırlamak için şekeri ocağa alıp sürekli karıştırarak rengi dönene kadar pişiriyoruz. Rengi dönen şekere margarin, süt ve kremayı ekleyip iyice eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ilınınca kekin üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler