12 Şubat 2015 Perşembe

Lokma Tatlısı


Lokma Tatlısı

 

  Lokma tatlısını yemek için hep bir kandil gününü falan beklemek gerekir ya. Biz de öyle marifetli komşular var ki, gerçekten çok şanslıyız.

  Bugün özlediğim tat resmen bana geldi ve sizinle paylaşmadan geçemedim. Mutlaka hepiniz biliyorsunuzdur ama ben birde Reha ablanın tarifini vereyim. On numara bir lezzet olmuş. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

500 gram un
1 paket instant maya

2 su bardağı ılık su
Bir çimdik tuz
1 çay kaşığı şeker

Şerbet İçin:

5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

  Hamurumuzu cıvık bir kıvam olacak şekilde yoğurup ağzını kapatarak ılık bir ortamda 40-50 dakika mayalandırıyoruz.

 Hamur mayalanırken şeker ve su ile koyu bir şerbet hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

 Kızartma tenceresine yağı koyup ocağa alıyoruz. Yağın ısınmasını beklemeden hamurdan tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alıp yağın içine bırakıyoruz. Yağ ısındıkça hamurlar pişecek ve yüzeye çıkacaktır. Yüzeye çıkan lokmalar pişmiş demektir. Bunları bir kevgir yardımı ile alarak soğuk şerbete koyuyoruz. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlıyoruz ancak hiç bir zaman kızgın yağa koymuyoruz. Yağımız kızgın olursa lokmaların içi pişmez ve güzel olmaz. Bütün lokmalar şerbeti çektikten sonra ( şerbetin içinde en az 10 dakika kalmalılar) servis tabağına alarak Hindistan cevizi ile süslüyoruz.

Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler