Etli Nohut Yemeği
En sevdiğim ve pilavın yanına çok yakıştırdığım bir yemektir. Herkesin bildiği bir tariftir. Bir de kendi yaptığımı yayınlamak istedim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı nohut
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
pul biber
Hazırlanışı: Bir gece önceden nohutu suda bekletiyoruz. Ertesi gün suyunu süzüp yıkıyoruz. Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız nohutları, salçayı, tuz ve pul biberi ekleyerek üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Eğer düdüklüde pişirmezseniz normal tencerede suyunu kontrol ederek 50-60 dakika arası yani etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Etli Nohut |
En sevdiğim ve pilavın yanına çok yakıştırdığım bir yemektir. Herkesin bildiği bir tariftir. Bir de kendi yaptığımı yayınlamak istedim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı nohut
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
pul biber
Hazırlanışı: Bir gece önceden nohutu suda bekletiyoruz. Ertesi gün suyunu süzüp yıkıyoruz. Düdüklü tencereye sıvı yağı koyup yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Etleri ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Yıkadığımız nohutları, salçayı, tuz ve pul biberi ekleyerek üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 25-30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Not: Eğer düdüklüde pişirmezseniz normal tencerede suyunu kontrol ederek 50-60 dakika arası yani etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Etli Nohut |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler